Over mij

Vertrouwen vind ik een van de belangrijkste voorwaarden om therapie te laten slagen. Het is nodig dat jij je voldoende op je gemak voelt in onze gesprekken. Daarom stel ik mij even voor.
 
Mijn naam is Maaike Dekkers (1977). Na mijn opleiding tot orthopedagoog aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, heb ik de postmaster opleiding tot GZ-psycholoog bij RINO in Utrecht gevolgd. Inmiddels werk ik ruim 22 jaar in de zorg, waarbij mijn kennis en ervaring vooral ligt in de diagnostiek en behandeling van volwassenen met psychische problematiek.

Het mooiste aan mijn werk vind ik het proces van dichtbij mee te mogen maken, dat iemand richting zijn herstel doorloopt. Het is waardevol om te zien dat iemand zichzelf (weer) leert kennen en vertrouwen krijgt in zijn of haar mogelijkheden. Dat klachten afnemen of dat iemand zichzelf leert te accepteren. Iedereen doorloopt dit proces op zijn of haar eigen manier en het is bijzonder om daaraan bij te kunnen dragen.

In mijn werk ben ik nuchter, analytisch, betrokken en warm. Ik ben oplossingsgericht, eerlijk, duidelijk en er is voldoende ruimte voor humor en luchtigheid. 
Een jonge vrouw die bij mij in behandeling was, zei dat ik de eerste behandelaar was die haar als mens zag en niet als patiƫnt. Dat vond ik een heel mooi compliment.

Ik woon samen met mijn man en mijn zoon en een handvol huisdieren. In mijn vrije tijd houd ik van koken, buiten zijn in de natuur en reizen. Een aantal foto's op mijn website zijn foto's uit IJsland*, waar ik graag nog een keer naar terug wil. Ik vind het leuk om Formule 1 te kijken. Heel soms hou ik ook van sporten. Vooral van squashen en boulderen.

*Deze foto's zijn door anderen gemaakt en afkomstig van www.pixabay.com